Publicitat
Publicitat

La LOMQE augmentarà mitja hora d'anglès i matemàtiques a Primària a Balears

L'increment de mitja hora en anglès i matemàtiques es restarà d'educació artística i educació física

La implantació de la reforma educativa suposarà que s'impartirà mitja hora més d'anglès i de matemàtiques a la setmana a partir del pròxim curs escolar en primer, tercer i cinquè de P rimària, la divisió dels continguts en dos grans blocs i avaluacions primerenques.

Aquestes són algunes de les novetats de l'aplicació de la LOMQE a les Illes, que han estat anunciades avui per la consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, i la directora general d'Ordenació, Innovació i Formació, Isabel Cerdà.

L'increment de mitja hora en anglès i matemàtiques es restarà d'educació artística i educació física, que ara passaran de 2,5 a 2 hores setmanals.

Així, les hores de matemàtiques augmentaran de 3,5 a 4 hores a primer, segon, cinquè i sisè de Primària, mentre que a tercer quedarà igual; les d'anglès s'incrementaran d'1,5 a 2 hores a primer i segon, i de 2 a 2,5 hores a tercer i quart. Segons ha explicat Camps, aquestes novetats no generen "cap problema" amb l'aplicació del decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) en els centres educatius.

En aplicació de la LOMQE, les assignatures s'agruparan en tres blocs: troncals, específiques i de lliure configuració autonòmica; aquesta darrera, a les Balears, serà el català.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF