LLOM DE XOT AMB SOPES
Arrancam un sofregit amb els alls, el pebre coent i la ceba picats menut; quan comencin a agafar color, hi afegim la tomàtiga ratllada i ho deixam confitar molt bé. Ara hi afegim el botifarró tallat a rodanxes i la verdura feta a bocins no gaire grossos, li feim dues voltes i tot just ho cobrim de brou. Ho deixam bullir a foc suau uns deu minuts i ho rectificam de saó. Per escaldar les sopes anam fent capes, primer el pa, llavors un rajolí d’oli i al damunt ho tapam amb un sostre de la verdura; el procés es repeteix tres o quatre vegades. És convenient deixar-les reposar una vegada escaldades. En el darrer moment marcam els lloms de xot al nostre gust; no convé fer-los gaire perquè resultaran tirosos. Muntam el plat amb una filera de sopes i el llomet filetejat al damunt. Bon profit!
Ingredients
800 grams de llom de xot
Dues cebes
6 tomàtigues de ramellet
Mitja col
Un manat de bledes
Un manat de grells
Un manat de julivert
Mitja colflori
Una cabeça d’alls
Mig pebre coent
Dos botifarrons
250 grams de sopes
Brou de carn, de verdures o aigua
Sal, pebre bo i oli d’oliva verge