Publicitat
Publicitat

LLOM DE XOT AMB SOPES

Arrancam un sofregit amb els alls, el pebre coent i la ceba picats menut; quan comencin a agafar color, hi afegim la tomàtiga ratllada i ho deixam confitar molt bé. Ara hi afegim el botifarró tallat a rodanxes i la verdura feta a bocins no gaire grossos, li feim dues voltes i tot just ho cobrim de brou. Ho deixam bullir a foc suau uns deu minuts i ho rectificam de saó. Per escaldar les sopes anam fent capes, primer el pa, llavors un rajolí d’oli i al damunt ho tapam amb un sostre de la verdura; el procés es repeteix tres o quatre vegades. És convenient deixar-les reposar una vegada escaldades. En el darrer moment marcam els lloms de xot al nostre gust; no convé fer-los gaire perquè resultaran tirosos. Muntam el plat amb una filera de sopes i el llomet filetejat al damunt. Bon profit!

Ingredients

800 grams de llom de xot

Dues cebes

6 tomàtigues de ramellet

Mitja col

Un manat de bledes

Un manat de grells

Un manat de julivert

Mitja colflori

Una cabeça d’alls

Mig pebre coent

Dos botifarrons

250 grams de sopes

Brou de carn, de verdures o aigua

Sal, pebre bo i oli d’oliva verge

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF