L'impost turístic recapta 32 milions d'euros

L'anunci l'ha fet la presidenta, Francina Armengol, durant la rèplica a la portaveu del PP

La presidenta, Francina Armengol, ha avançat, al Parlament, la quantitat recaptada per l'impost de turisme sostenible. Són 32 milions d'euros, "que es reinvertiran en millores del paisatge, del medi ambient i ajudes als pagesos, entre d'altres".

En el torn de rèplica a la portaveu del PP, Marga Prohens, la presidenta ha negat divisió en el Govern respecte del debat sobre la massificació turística. " El que vaig dir ahir ho ha dit el vicepresident Barceló mil vegades", ha dit. 

Segons un comunicat de la Conselleria d'Hisenda, la quantitat exacta recaptada és de 32.282.801,6 euros. Aquesta quantitat, assegura la nota, es correspon amb els tributs abonats pels propietaris i els responsables de prop de 2.190 establiments turístics tradicionals de les Balears, que s’havien acollit al règim d’ estimació objectiva. Així com preveu el reglament, els establiments que hagin optat per aquest règim havien d’ingressar a les arques públiques el 40% del total estimat de la liquidació anual de l’impost. La liquidació final es farà el gener.

Dels 2.190 establiments de les Balears que han complert amb les seves obligacions fiscals, gairebé la meitat, 1.064, corresponen a hotels en les seves diferents modalitats (hotels-apartament, rurals, de ciutat i de residència), que han liquidat més de 27,5 milions d’euros. La segona tipologia d’allotjament han estat els apartaments, amb 579 establiments liquidats, per un total de 4 milions d’euros.

La resta de tipologies d’allotjament (agroturisme, hostals, turisme interior, fondes, pensions...) concentren 600 establiments, amb una liquidació global d’1,5 milions d’euros.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF