Publicitat
Publicitat

L'FMI defensa els dèficits asimètrics entre comunitats autònomes

L'organisme dóna la raó a l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef), que ja va reclamar límits fiscals a mida

El Fons Monetari Internacional (FMI) dóna la raó a l' autoritat fiscal independent i a la Generalitat i defensa la necessitat d'establir un dèficit públic asimètric entre regions i comunitats. Un informe sobre l'economia espanyola considera necessària una reforma del marc fiscal per a les comunitats autònomes.

"Podria considerar-se permetre que els objectius fiscals de les regions siguin diferents tenint en compte les diferències estructurals en les seves capacitats i les seves necessitats d'ajust, encara que de manera transparent i basada en les normes", indica l'FMI.

La institució dirigida per Christine Lagarde remarca que els esforços fiscals de les comunitats en els últims anys han estat "desiguals" i els objectius de dèficit marcats s'han "incomplert de manera sistemàtica".

En aquest context, l'FMI creu que la vigilància i el compliment dels objectius fiscals, la normativa i l'accés als mecanismes de liquiditat poden millorar-se, per exemple, incloent objectius interanuals acordats i mesures correctives. 

D'altra banda, suggereix que una manera més eficaç per igualar els recursos de les regions que els permeti fer front a les seves necessitats de despesa augmentaria la capacitat per aconseguir els objectius fiscals.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF