Publicitat
Publicitat

REBUIG A LA POLÍTICA DEL PP

L'Executiu veu un "greuge" a la societat que Ferran Cano torni el Ramon Llull

"No vull premis dels qui neguen els Països Catalans", va dir Ferran Cano

La decisió del galerista Ferran Cano, de retornar el premi Ramon Llull al Govern i no acceptar la Medalla d'Or de la Ciutat que li ha de concedir l'Ajuntament de Palma, va provocar ahir la reacció de l'Executiu balear, que ho considerà un "greuge" o, fins i tot, un "despropòsit" cap a la societat de les Illes. El reconegut expert en art ha justificat la decisió de rebutjar els reconeixements per la política educativa i cultural del PP i per la seva negació dels Països Catalans.

"No vull premis dels qui neguen els Països Catalans", va dir Ferran Cano, qui va reconèixer que "aquest fet ha estat la gota que ha fet vessar el meu tassó".

"Respectam les decisions d'aquest senyor o de qualsevol altre" que hagi rebut aquests reconeixements, va contestar la portaveu del Govern, Núria Riera, qui recalcà que els guardons no els atorga el PP, sinó unes institucions que representen la ciutadania. "Més que un greuge o un despropòsit cap al Govern ho és cap a la societat balear", sentencià després del Consell de Govern d'ahir. L'Ajuntament de Palma ja havia fet una lectura similar el dia abans, quan també havia advertit que no és el PP qui atorga el guardó, sinó una institució que representa els ciutadans.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF