L'Autoritat Portuària s'oposa a complir la suspensió del 'chill out' del Castell de Sant Carles ordenada per Cort

L'entitat considera que la concessió s'ajusta a dret i que l'activitat es produeix dins domini públic portuari

L'Autoritat Portuària de Balears (APB) presentarà recurs de reposició a l'Ajuntament de Palma contra l'ordre de suspensió de les obres i d'activitat d'un bar en el dic de l'oest del port perquè considera que la tramitació s'ajusta a dret i l'espai és de domini públic del port.

Segons explica l'APB en una nota de premsa, la tramitació dels permís del bar, situat al castell Sant Carles, compta amb els informes favorables del consistori i del Consell de Mallorca. A més, especifica, el desenvolupament de l'activitat es produeix dins de domini públic portuari, per la qual cosa s'ha oposat a complir l'ordre decretada per Gerència d'Urbanisme de Cort.

Les obres de restauració van ser promogudes per Autoritat Portuària dins del seu domini, per la qual cosa estan exemptes de llicència d'obra municipal i van tenir un pressupost de més de 300.000 euros. detalla. El concessionari ha disposat a més de permisos per al muntatge d'instal·lacions provisionals i desmuntables de terrassa no edificable per part de la APB i d'una autorització del Consell de Mallorca per a l'adequació interior de les dependències.

Autoritat Portuària precisa que el 10 d'octubre de 2012 va rebre un informe favorable de l'Ajuntament de Palma per desenvolupar l'activitat de bar-cafeteria-restaurant i centre d'informació turística en l'antiga bateria avançada de Sant Carlos que, prèviament, havia sol·licitat el 6 de setembre de 2012.

El 31 d'octubre, el Consell d'Administració de l'APB, en el qual està representat tant Cort i el Consell de Mallorca, van aprovar els plecs i bases per regir el concurs públic i concedir l'explotació de l'indicat bar. El 23 de juny de 2013, el Consell d'Administració va triar a l'oferta de l'empresa Dreams and Cosmetics com a solució més avantatjosa, i un mes després, l'APB va sol·licitar a Cort l'informe sobre l'activitat a desenvolupar, sense que es produís contestació per part del consistori. D'aquesta manera, l'11 de setembre d'aquest any es va atorgar a l'empresa la concessió i el 7 de gener de 2015 es va aprovar el projecte constructiu de la concessionària.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF