Publicitat
Publicitat

L'Audiència anul·la l'acomiadament de 29 pilots d'Air Europa i ordena readmetre'ls

La Sala creu que l'ERO es va executar sense respectar el criteri de selecció de pilots fixat en el conveni col·lectiu i sense lliurar els comptes de l'any 2011

L'Audiència Nacional ha anul·lat l'acomiadament de 29 pilots d'Air Europa i n'ha ordenat la reincorporació immediata, perquè es van vulnerar les garanties "anti ERO" establertes en el conveni col·lectiu per les quals no es podien dur a terme cessaments quan part de la producció es realitzàs amb mitjans aliens.

En una sentència, la Sala Social estima el recurs que va interposar el Sepla contra la resolució de la Direcció General d'Ocupació que va autoritzar l'ERO el març de 2012 i considera que "ha quedat acreditat que s'ha externalitzat amb mitjans aliens part de la producció sense que aquesta externalització correspongui a operacions de codi compartit" amb altres companyies.

Així mateix, havent externalitzat part de la producció, Air Europa "ha prescindit de negociar qualsevol aspecte relatiu a l'ERO amb Seplair", de manera que va promoure de manera directa l'expedient "sense el previ acord" per la seva obertura formal, motiu que en justifica la anul·labilitat.

La Sala també creu que l'ERO es va executar sense respectar el criteri de selecció de pilots fixat en el conveni col·lectiu i sense lliurar els comptes de l'any 2011, en què va declarar unes pèrdues de 13 milions, per conèixer la situació econòmica de l'empresa que justificàs la mesura extintiva.

Fonts de l'aerolínia consultades per Efe han indicat que estan estudiant la sentència i han avançat que previsiblement hi presentaran un recurs en contra.

El 7 de març de 2012, la Direcció General d'Ocupació va autoritzar un ERO que va afectar 129 llocs de treball, 70 dels quals eren personal de terra, 14 tècnics de manteniment i 45 pilots.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF