Publicitat
Publicitat

CAS PALMA ARENA

L'Audiència tornarà a jutjar Matas el pròxim 7 de novembre

El tribunal decideix acumular dues peces del cas Palma Arena relacionades amb el Mundial de ciclisme del 2007

L'Audiència de Palma jutjarà per sisè pic l'expresident del Govern balear Jaume Matas el pròxim 7 de novembre per les peces 13 i 14 del cas Palma Arena, que es jutjaran juntes perquè de moment no hi ha hagut acord entre les parts. En aquesta ocasió farà front a una petició de condemna d'un any i mig de presó i 10 anys d'inhabilitació per a càrrec públic per presumptes delictes de prevaricació i frau en el pagament a l'empresa de publicitat Nimbus.

El frau, en xifres

Amb relació a la peça 14, Anticorrupció considera que Matas hauria adjudicat de manera irregular la campanya publicitària del Mundial de ciclisme a l'empresa Nimbus, per 845.550 euros. Aquesta quantitat, però, no hauria estat suficient i l'expresident hauria ordenat el pagament de 350.000 euros més a la mateixa companyia de comunicació, esquivant la llei de contractes de l'Administració.

La Fiscalia demanà l'arxivament de la peça 13, sobre l'adjudicació de la campanya de publicitat del Mundial de ciclisme, perquè va considerar que no s'havia pogut demostrar la comissió de cap delicte, però l'Advocacia de la Comunitat Autònoma va mantenir la seva acusació per l'adjudicació suposadament irregular del contracte.

Matas fa front, en total, a la petició d'un any i mig de presó, 17 mesos d'inhabilitació i el pagament d'una responsabilitat civil de 35.000 euros.

A la vora de Matas seurà al banc dels acusats l'exgerent d'Institut Balear de Turisme (Ibatur) Raimundo Alabern, ja que el patrocini que ara està sota la lupa va ser pagat a través d'aquesta entitat. L'Advocacia balear l'acusa i sol·licita per a ell una pena substituïble per multa de 900 euros, aplicant-li l'atenuant de confessió.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF