Publicitat
Publicitat

L'Audiència de Palma cancel·la una fiança de 3 milions que demanava als controladors aeris

La Sala apunta que els acusats pertanyen a un col·lectiu que disposa de suficient capacitat econòmica per assumir el pagament de les responsabilitats civils, costes i multes que el jutge imposà

L' Audiència Provincial de Balears ha acordat deixar sense efecte la fiança de 3 milions d'euros que el jutge imposà als 84 controladors aeris que ha enviat a judici pel caos aeri del pont de la Constitució del 2010.

El tribunal ha estimat els recursos interposats pels controladors aeris acusats de Palma, Maó i Eivissa i també parcialment el recurs interposat per l'entitat Mapfre Global Risks, contra la imposició i exigència del pagament d'una fiança de 3 milions d'euros per garantir les possibles responsabilitats civils i pecuniàries.

El tribunal, però, només deixa sense efecte la imposició i el pagament d'aquesta fiança. La Sala apunta que el debat entorn d'aquesta qüestió és " totalment estèril", considerant que els acusats pertanyen a un col·lectiu que cobra elevats ingressos i disposa de suficient capacitat econòmica per assumir el pagament de les responsabilitats civils, costes i multes que el jutge els va imposar.

El tribunal considera que plantejar una discussió sobre l'exigència de fiança i la seva quantificació “constitueix un debat superflu" i que en un "procediment complex com aquest no fa altra cosa que complicar enormement el treball judicial”. 

D'altra banda, respecte al recurs presentat per l'asseguradora Mapfre, els magistrats assenyalen que moltes de les qüestions plantejades s'hauran de debatre i decidir en l'acte del ple. Segons la resolució, “ la interlocutòria d'obertura del judici respecte de l'asseguradora no té altre valor que el de constituir una demanda i la fixació d'una mesura cautelar prèvia al judici”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF