L'Audiència Nacional avala la denegació de la llicència de ses Fontanelles

El tribunal desestima el recurs interposat per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència 

L’ Audiència Nacional ha desestimat el recurs interposat per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) contra la denegació de l’autorització per a una superfície comercial a ses Fontanelles, dictada per la Direcció General de Comerç i Empresa.

Segons l’Audiència Nacional, es desestima el recurs contenciós administratiu interposat per l’ Advocacia de l’Estat, en representació de la CNMC, contra la resolució de dia 24 d’abril del 2015, dictada per la Direcció General de Comerç, la qual va denegar l'autorització de gran establiment comercial per a la implantació d’un centre comercial col·lectiu a ses Fontanelles.

La Conselleria de Treball, Comerç i Indústria ha assenyalat, en un comunicat, que "valora positivament" aquesta decisió, ja que demostra que els serveis jurídics de la Conselleria han actuat correctament en tot el procés i s’han ajustat a la normativa vigent.

Així mateix, i respectant les decisions judicials, la Conselleria reitera que en tot moment s’ha manifestat partidària d’evitar més projectes que provoquin externalitats negatives en termes de mobilitat, energia o consum de territori.

En la mateixa direcció que la Conselleria s'ha pronunciat el president de la patronal del petit comerç (Afedeco), Rafael Ballester, qui ha celebrat la decisió de l'Audiència perquè "evitarà un altre monstre comercial". Així mateix, hi ha afegit que aquesta "és una passa perquè el comerç de proximitat se senti una mica més protegit".

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF