L'Audiència Nacional cita Valtonyc per sorpresa

L'alt tribunal l'ha convocat per a divendres a les 12 h als Jutjats d'Inca, si bé el cantant en desconeix el motiu

Valtonyc, el raper que va ser condemnat per l'Audiència Nacional a 3 anys i mig de presó el 22 de febrer, ha rebut una notificació avui horabaixa de l'alt tribunal, que l'ha citat per sorpresa per a demà a les 12 h als Jutjats d'Inca, segons ha informat el mateix cantant en un tuit. Ni Valtonyc ni el seu advocat en saben els motius.

El raper, que va ser acusat  d’enaltiment del terrorisme i humiliació a les seves víctimes, d’un delicte d’amenaces i d’injúries a la Corona pel contingut dels seus versos, ha rebut una allau de mostres de solidaritat tant dins com fora del territori mallorquí.

Precisament aquest dimecres va rebre el suport de Junts pel Sí, la CUP i Catalunya Sí que es Pot al Parlament català, en un acte en què demanà "solidaritat" per evitar l'entrada a la presó. Cal recordar, també, que just després de conèixer-se la sentència va constituir-se a Mallorca el col·lectiu LlibertatValtonyc, plataforma ciutadana que agrupa diverses entitats de l'illa que treballen des d'aleshores per a la revocació de la condemna.

Amb tot, el seu advocat ja ha anunciat que presentarà el recurs al Tribunal Suprem en què demanarà la seva absolució i, si aquest el desestima, apel·larà tant al Tribunal Constitucional com al Tribunal d'Estrasburg, ja que considera que el que està en qüestió són els seus drets fonamentals. 

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF