Balears 04/08/2013

L'Assemblea de Docents s'avança als sindicats en els tràmits per a la vaga indefinida

El col·lectiu ja recull les firmes que calen per convocar una assemblea oficial el 30 d'agost on es voti la convocatòria de l'aturada

Enric Borràs Abelló
2 min
Octavetes en favor de la vaga a l'acte de l'Assemblea de Docents

PalmaL'Assemblea de Docents ha començat a recollir les firmes que calen, segons la llei, per convocar una reunió de treballadors on es voti si s'ha de convocar o no una vaga indefinida per al setembre. Amb aquesta acció, doncs, el col·lectiu s'avança al sindicats i ja comença els tràmits necessaris per fer possible l'aturada, encara que això dependrà de la votació dels mestres i els professors.

"volem que la convocatòria de vaga indefinida es faci per les dues vies: la sindical i la via directa des de l'assemblea de treballadors", explica el comunicat, on també es diu que, segons el decret llei que regula el dret de vaga, tenen dues vies per fer una assemblea on es pugui decidir convocar la protesta al marge dels sindicats. L'una és que la reunió la convoqui la Junta de Personal Docent i l'altra que la convoquin els treballadors directament, però per fer-ho cal la firma d'un 40% dels qui hi haurien d'assistir. La votació definitiva s'hauria de fer el 30 d'agost.

L'Assemblea de Docents, per seguir "la màxima oficialitat", ja ha lliurat la sol·licitud per fer la reunió a la Junta de Personal, amb les signatures de més d'un centenar de professors. Però per assegurar-se el tret també ha decidit començar a recollir firmes des d'aquest diumenge mateix. Consideren "desproporcionat" el requisit del 40% de firmes "però a la vegada factible". "Som un col·lectiu mobilitzat, ens trobam forts i l'ambient en el nostre sector està cada vegada més crispat a l'hora que cada vegada s'entén millor la vaga indefinida com a proposta de lluita efectiva per aconseguir les nostres reivindicacions", diu el comunicat.

"L'Assemblea de Docents és una assemblea de treballadors i tenim una gran xarxa de contactes als nostres centres. És aquesta xarxa la que ens facilitarà aconseguir els suports necessaris", avisa el comunicat, on es recorda als mestres i professors que les firmes no són per dir si estan o no a favor de la vaga, sinó per fer l'assemblea on s'haurà de votar si es fa o no.

stats