Balears 31/08/2013

L'Assemblea de Docents clama per la vaga indefinida

Més de 500 persones omplen l'Auditori de Porreres

Joan Sitges
3 min

PorreresMalgrat que l'assemblea d'ahir va decidir esperar fins al proper dimecres dia 4 de setembre per convocar la vaga indefinida que plantegen els docents, ahir es varen sumar nous suports a l'aturada. Des del sindicat STEI, el majoritari en el sector educatiu a Balears, anunciaren que es treballarà per donar suport a la vaga. "Veient l'èxit de participació de l'assemblea, sembla clar el suport a la vaga indefinida i, si es convoca, hi hem d'anar tots", indicà ahir la responsable de personal docent no universitari del sindicat, Maria Antònia Font. I és que les 410 cadires de l'Auditori de Porreres varen ser escasses per acollir els prop de 600 mestres i professors que ahir acudiren a l'assemblea per fer passes cap a la vaga indefinida en el sector educatiu.

No va ser l'únic suport explícit. Tant l'STEI com Comissions Obreres varen posar a disposició de l'Assemblea de Docents la xarxa de contactes sindicals de què disposen als centres de Balears per millorar la coordinació d'aquest col·lectiu.

A més a més, el president de la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Mallorca, Vicenç Rodrigo, indicà ahir durant l'assemblea que "la vaga indefinida pot suposar greus problemes a les famílies, però és evident que aquesta és legítima, perquè el que és pretén és aturar la degradació del sistema educatiu i millorar-lo".

A la vaga

Els docents anunciaren la convocatòria de quatre assemblees per dia 4 de setembre amb l'objectiu d'aprovar la vaga. Es realitzaran en paral·lel a a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. Si s'aconsegueixen les poc més de 4.000 signatures que l'Assemblea es fixà com a objectiu per tirar endavant amb la vaga indefinida que hauria de començar el 16 de setembre, l'aturada de docents serà una realitat ben palpable.

Així mateix, ahir es proposà convocar una gran mobilització a Palma per exigir els objectius que planteja l'aturada. Encara que s'ha de fixar una data definitva per a la manifestació, els objectius seran els mateixos que els de la vaga: exigir la retirada del decret TIL, de la Llei de símbols i de la LOMQE; recuperar el professorat d'Atenció a la Diversitat, les subsitucions de baixes i el nombre d'alumnes per aula que existia abans de les retallades o millorar el sistema de beques de transport i la reutilització de llibres, entre altres.

Amb tot, ahir s'anuncià que la convocatòria de vaga indefinida es retarda de dia 13 fins al 16 "a causa dels terminis legals i logístics", però "es preveu que dia 2 de setembre el sindicat STEI convocarà una aturada dia 13 i tots els que ho desitgem podrem sumar-nos-hi", indicà el portaveu del comitè de vaga, Guillem Barceló. A més, l'STEI decidirà el mateix dia 2 en assemblea sumar-se o no a la vaga indefinida. Per això, ahir l'Assemblea de Docents va demanar a tots els afiliats al sindicat que acudeixin a la reunió per votar a favor de la vaga.

Suport als directors

La "suspensió de tots els expedients sancionadors que s'iniciïn amb la intenció clarament repressiva prèviament i durant la vaga" se suma a les exigències de la comunitat educativa amb vista al curs que ha de començar.

A més, des de l'Assemblea de Docents s'anunciaren mesures més dràstiques per fer costat als directors que actualment estan sota pressió. "Ens reunirem amb els directors d'escoles i instituts i plantejarem una dimissió en bloc de tots els equips directius", anuncià Guillem Barceló. A més, la caixa de resistència de la vaga, que gestiona l'Assemblea de Docents, estarà a disposició dels tres directors expedientats a Maó.

stats