L'Assemblea de Batles rebutja la moció contra el TIL

Els batles del PP tanquen files i només la batlessa d'Alcúdia es desmarca

L'Assemblea de Batles ha rebutjat avui matí la moció contra el decret del Tractament Integrat de Llengües; just hi han votat a favor 23 representants municipals dels 51 que han participat en la reunió. Els 31 vots en contra són els dels batles del PP que han participat en l'Assemblea, més els dos representants del Consell de Mallorca - la presidenta, Maria Salom, i el conseller insular de Cooperació Local, Bernadí Coll- i el representant de l'entitat local menor de Palmanyola.

Entre els qui han donat el seu vot a favor de la moció en suport als docents, a banda dels dels ajuntaments que no són en mans del PP, només la batlessa d'Alcúdia, la popular Coloma Terrassa, s'ha desmarcat de la línia oficial del parit i ha votat d'acord amb el que havia aprovat fins a dues vegades el seu ple. D'altra banda, el batle de Muro, Martí Fornés, de Convergència Democràtica Murera, que governa juntament amb el PP i la Lliga Regionalista. 

Entre els populars, hi havia també absències significatives com les del batle de Pollença, Tomeu Cifre, i el d'Alaró, Joan Simonet. De fet, tots dos municipis governats amb majoria absoluta pel PP s'havien manifestat contraris al decret de Tractament Integrat de Llengües i tots dos batles havien demanat públicament diàleg al govern de Bauzá.

Amb aquesta votació el PP ha aconseguit que la gran majoria dels seus batles hagi tancat files en favor seu i no deixar en evidència les diferències que hi ha dins del partit en relació al TIL. A les 8.30h del matí els batles populars han mantingut una reunió a la seu del Consell per preparar la votació.

Recés

A la sortida de l'assemblea, alguns batles que no són del PP han criticat la postura dels representants del PP, "contrària a qualsevol intent d'arribar a un acord que pogués ser consensuat". Segons han explicat, els 21 batles convocants han demanat un recés davant la petició dels populars de retirar el punt de la moció relatiu al TIL per debatre una posició que pogués facilitar un acord. Amb tot, la demanda no s'ha acceptat i s'ha procedit a la votació.

Per la seva banda, Maria Salom, ha justificat el sentit del vot dels batles conservadors assegurant que "avui es votaven coses diferents" a les mocions que s'han aprovat a quasi tots els municipis de Mallorca, i en què un 77% dels ajuntaments del PP han s'han manifestat contraris a la imposició del TIL.


EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF