Publicitat
Publicitat

MANACOR

L’Ajuntament té 14 milions al banc i reduirà un 40% l’endeutament

L’edil d’Hisenda informà que s’invertiran dos milions en millores

Manacor tancà l’exercici 2013 amb 6.824.510,36 euros. “És la suma del que hem deixat de gastar sobre el que havíem previst i dels ingressos que hem tingut i que no havíem pressupostat”, explicà la regidora d’Hisenda, Sebastiana Sureda (Coalició per Manacor). Això significa que l’Ajuntament disposa de prop de set milions per gastar “parcialment en els projectes ‘sostenibles’ que ha d’autoritzar el Ministeri d’Hisenda”, tal com estableix una disposició estatal aprovada fa poc.

Pel que fa al romanent de tresoreria, els doblers públics que l’Ajuntament té disponibles al banc, la delegada municipal d’Hisenda informà que “si sumam els 6,8 milons al que ja tenim acumulat d’anys anteriors, Manacor té 14.388.227,36 euros”, explicà Sureda.

“Per això podem dir que l’Ajuntament de Manacor té els comptes sanejats, i així podrem multiplicar el marge de maniobra financera per fer front a futures despeses”, afegí.

Tot i això, els projectes a què l’Ajuntament vol destinar dos milions d’aquests doblers els anunciarà avui la delegada d’Urbanisme. De fet, els grups amb representació municipal es reuniren ahir per acordar les iniciatives en què l’equip de govern vol gastar aquests doblers.

Endeutament

“Aquests resultats tan positius són el fruit d’un canvi de tendència que iniciàrem en començar i que consisteix a pressupostar els ingressos i les despeses seguint un criteri de prudència”, indicà l’edil per justificar les dades que ahir presentà.

Part dels 6,8 milions de superàvit es destinaran a cancel·lar el préstec de 4 milions d’euros que l’Ajuntament contractà el 2012. “L’havíem de tornar en deu anys, però l’any passat ja amortitzàrem dos milions i enguany el podrem retornar íntegrament”, digué Sebastiana Sureda.

Pel que fa al deute que l’Ajuntament manté amb diferents entitats financeres, “el 2007 arrossegàvem un endeutament d’uns 12 milions d’euros i a final d’enguany podrem rebaixar un 40% aquesta xifra i fixar en 7 milions el que l’Ajuntament deu als bancs”, afegí la regidora.

Sureda recordà que “el febrer passat el ministeri d’Hisenda va aclarir què entén per inversions financerament sostenibles i va establir que s’ha de tenir superàvit, romanent de tresoreria positiu, un deute menor del 75% i pagar els proveïdors en trenta dies”. “Nosaltres els complim tots i per això destinarem prop de 2 milions d’euros en les inversions que autoritzi l’Estat”, va exposar la delegada municipal d’Hisenda.

“Com que tenim un bon resultat pressupostari, podem cancel·lar un préstec i reduir l’endeutament un 40% respeccte dels darrers anys, a més d’invertir uns dos milions en la millora del municipi”, va concloure la regidora.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF