L'Ajuntament de Palma insinua que el canòdrom podria ser un futur campus universitari

S'ha aprovat l'execució del bosc urbà, que estarà enllestit el 2019

L'Ajuntament de Palma ha insinuat que el bosc urbà projectat per a la zona de l'antic canòdrom podria formar part d'un campus universitari en el futur. Aquesta idea que està lligada a la voluntat del consistori i de la Universitat de les Illes Balears (UIB)  de traslladar diverses facultats al centre de Palma. Aquest dimecres s'ha aprovat, justament, el projecte d'execució del bosc urbà i es preveu que cap al 2019 n'acabin les obres.

El canòdrom "és un punt negre abandonat enmig de la ciutat", ha subratllat el regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, José Hila, i ha dit que ara es convertiria en un parc de grans dimensions de "referència". També serà una passa més per completar la falca verda que es projecta a Ciutat que permetrà connectar el parc de sa Riera amb el passeig Marítim.

L'antic canòdrom de Palma, a punt de convertir-se en bosc urbà

Hi haurà 700 metres quadrats d'arbrat (280 arbres) i 1.300 metres quadrats d'arbustives. L'objectiu, a banda que hi hagi un parc obert als ciutadans, és mitigar els efectes del canvi climàtic,  regular la temperatura de la ciutat i fer-la també més verda. Ho ha explicat el director general d'Habitatge Digne, Francisco Cifuentes. També ha assenyalat que es recuperaria part del patrimoni. Cort disposa de més d'un milió d'euros per dur a terme aquest projecte.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF