MEDI AMBIENT

Cort duplicarà el nombre d'equips de lluita contra rates, cuques i moscards

L'Ajuntament de Palma atribueix a "la bona climatologia, sumada a les pluges intenses, però molt concentrades", la proliferació de mosquits al municipi

L' Ajuntament de Palma, i més concretament la Regidoria de Sanitat, duplicarà el 2017 el nombre d'equips que lluiten contra les plagues, que passarà de 2 a 4, un dels quals es dedicarà a emergències. El pressupost també s'incrementarà i arribarà als 800.000 euros. Cort ha pres aquesta decisió davant l'elevat nombre de queixes de veïns per la proliferació de rates, moscards i cuques a diferents indrets del terme municipal.

La portaveu municipal i regidora d' Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol, afirma que aquesta abundància en el nombre de rosegadors i insectes "té una relació amb la climatologia". Segons diu, "les altes temperatures i les pluges intenses pperò molt concentrades" són la causa principal que la temporada, per exemple, del moscard s'hagi allargat. De fet, i a causa de les temperatures registrades aquesta tardor, Sanitat va allargar fins a final d'octubre la campanya d'eliminació del moscard comú.

Fins a principi del mes de novembre, l'Ajuntament de Palma va rebre més de 3.300 queixes de veïns per la presència de rates, cuques i moscards, una xifra que a final d'any podria arribar a les 4.000, xifra que situaria Ciutat al mateix nivell que València.

Prealerta per sequera

Per altre costat, la regidora d'Ecologia ha explicat que "els aqüífers estan encara a un 30% de la seva capacitat", fet que suposa "unes dades que no són bones". Neus Truyol recorda que encara "estam en prealerta per sequera" i diu que "es mantindran les mesures d'estalvi en previsió d'una primavera i d'un estius secs". Amb l'objectiu de no buidar encara més els aqüífers, Truyol ha assegurat que " Emaya en traurà poca aigua per tal que l'aigua de pluja els pugui recarregar". L'Ajuntament de Palma continuarà subministrant aigua dessalada.

Truyol insisteix en la necessitat de "dur a terme un consum eficient i responsable", a la vista que "les previsions indiquen un estiu del 2017 calorós i amb una gran afluència de turistes, cosa que suposarà registrar uns consums elevats".

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF