L'Ajuntament de Palma demana part de l'ecotaxa

Cort ha demanat una reunió a la Conselleria de Turisme del Govern per negociar que una part de la taxa als turistes que es recapti a Palma quedi en les arques municipals.

El tinent d'alcalde de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge digne de Palma, Antoni Noguera, ha assenyalat aquest dimarts que el propòsit del consistori de coalició és destinar la part que li correspongui de l'impost projectat pel Govern a "producte turístic i temes de patrimoni".

Noguera ha indicat que la taxa turística implantada a Catalunya es reparteix entre l'administració autonòmica i els municipis en què es recapta en funció de les pernoctacions de visitants que s'acumulen.

Encara que durant la campanya electoral el seu partit, MÉS, defensava que el 50% de la recaptació de l'ecotaxa havia de ser per als ajuntaments, avui el futur alcalde nacionalista ha assegurat respecte al percentatge que ha de ser objecte de negociació amb el Govern.

Noguera s'ha mostrat convençut que trobaran bona predisposició per l'acord en el conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, que ahir va eludir fixar-se un termini per a la posada en marxa de l'impost.

EDICIÓ PAPER 25/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF