Balears 17/01/2017

L'Ajuntament de Palma obre un canal per denunciar delictes d'odi

Qualsevol persona podrà contactar-hi per comunicar que ha estat víctima d'aquest tipus de delictes

Ara Balears
1 min
La Policia Local posa en funcionament un canal per a denunciar delictes d'odi

PalmaJosé Hila, el batle de Palma, i Angélica Pastor, regidora de Seguretat Ciutadana, han presentat aquest dimarts un servei d'atenció als ciutadans que hagin estat víctimes de delictes d'odi. El canal, posat avui mateix en funcionament per la Policia Local, disposa del telèfon 650 781 644 i del correu electrònic stop.odi@pol.palma.es.

L'acte de presentació ha tingut lloc davant d'un públic compost per més de cinquanta associacions culturals, LGTB i ONG, entre d'altres, als quals Hila ha agraït l'assistència. Així mateix, el batle ha demanat la seva col·laboració per difondre aquest nou servei. Pastor ha explicat la necessitat de crear el canal perquè es denunciïn més els delictes d'aquesta mena. A la presentació, també hi ha assistit Aligi Molina, regidor d'Igualtat.

Quant al funcionament del servei, després d'efectuar-se la denúncia, la Policia Local s’entrevistarà amb l’afectat i realitzarà un seguiment del tema, en el qual podrà participar el policia tutor o policia de barri en una primera fase. Posteriorment, i coneixent la gravetat de la situació, es comunicarà a l’organisme competent, Policia Nacional, jutjat o Fiscalia, i seran aquests els encarregats de la investigació.

Actualment, prop del 85% dels delictes d’odi no es denuncia, o bé per desconeixement o bé per por o desconfiança dels afectats. Els delictes d'odi es produeixen quan una persona n'ataca una altra i la tria com a víctima en funció de la seva pertinença a un determinat grup social, segons la seva edat, gènere, identitat de gènere, religió, ètnia, nacionalitat, ideologia o afiliació política, discapacitat o orientació sexual.

stats