L'Ajuntament de Palma auditarà part dels seus contractes

Es destinaran 90.000 euros a revisar els procediments de control dels concursos

Cort demanarà una auditoria externa per revisar alguns dels seus contractes. Durant el 2017 s'hi destinaran 90.000 euros i la intenció és afegir transparència als procediments de la contractació pública. La proposta, que s'ha aprovat aquest dijous al ple de l'Ajuntament després de quedar sobre la taula el mes passat, arriba a partir d'una moció de Ciutadans, tot i que des de l'equip de govern asseguren que era una qüestió que ja estava prevista. 

En un primer moment va plantejar-se que s'auditassin tots els contractes de la legislatura passada, però la regidora de Funció Pública i Govern Interior, Aurora Jhardi, va presentar una transaccional per revisar, sobretot, aquells contractes signats amb les empreses immerses en processos judicials per presumpta corrupció (com el cas de Roig, investigada pel cas ORA i adjudicatària d'altres serveis, com el manteniment de parcs i jardins).

"El text que s'ha aprovat és molt genèric", assegura Jhardi, "perquè les auditories es fan per guanyar en transparència i millorar en errors administratius". De fet, la regidora ha explicat que vol que algun dels contractes que s'auditin s'hagin firmat després de la seva arribada al càrrec. Encara no s'ha decidit si els 90.000 euros s'invertiran en un sol contracte amb una auditora externa o si se'n faran diversos, però la intenció de Cort és "escoltar els consells de les empreses a l'hora de decidir com s'ha d'actuar".

El PP hi ha votat en contra perquè considera que la proposta excessivament ambigua. La portaveu del grup municipal, Marga Durán, ha criticat que no s'acotin les auditories "ni a àrees de l'Ajuntament, ni a legislatures" i que, a més, "suposi un augment de la plantilla del departament de contractació".

La líder dels populars considera que les auditories han de fer-se "quan hi hagi indicis d'irregularitats", un argument criticat per Jhardi, que assegura que "en cas de trobar-se indicis de corrupció, no s'ha d'auditar sinó que s'ha d'anar a la Fiscalia".

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF