Publicitat
Publicitat

L'Ajuntament de Maó concedeix l'ús de l'Illa del Rei a la Fundació

És la passa prèvia a l'arribada de la galeria d'art Hauser and Wirth per explotar un espai de l'illot a canvi d'una inversió en la rehabilitació que superaria els 2 milions d'euros

La batlessa de Maó, Conxa Juanola, s'ha referit a l'anunci com a "dia històric". I és que, després de molts anys, l'Ajuntament ha aconseguit regular l'activitat que, de manera desinteressada, duia a terme la Fundació de l'hospital Illa del Rei, entitat sense ànim de lucre i configurada per voluntaris, des de l'any 2005. El conveni que actualitzarà les feines d'aquest grup permetrà mantenir la construcció sanitària militar durant els pròxims 15 anys. 

Conxa Juanola ha volgut ressaltar "la gran feina que realitzen els voluntaris de la Fundació i recorda que, mitjançant el document, "el Consistori acredita la concessió d'aquest bé públic perquè el grup de persones que integren l'ens puguin desenvolupar les tasques de rehabilitació en unes condicions de legalitat absoluta". Per cert, el conveni també preveu la possibilitat de prorrogar el contracte bianualment, fins a un màxim de 25 anys, i exclou la zona arqueològica on s'ubiquen les restes d'una antiga basílica paleocristiana. 

Tot i que, en cap moment, l'Ajuntament de Maó fa referència al projecte de galeria d'art dels magnats de Hauser and Wirth, l'ARA Balears pot avançar que la intenció de l'equip de govern és facilitar la implantació del grup més rellevant del món en el seu sector. Tant és així que el regidor de Cultura, Hèctor Pons, visitarà la granja de Somerset, al Regne Unit, per fer-se una idea del projecte que volen traslladar a Maó.  

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 12/11/2017

Consultar aquesta edició en PDF