El GOB acusa Sagreras de xantatge impresentable amb els fems del Trenc

Els ecologistes consideren que l'Ajuntament estaria incomplint la seva competència de "mantenir les platges i llocs públics amb bones condicions"

El batle de Campos ha manifestat que l'Ajuntament no recollirà el fems que s'està acumulant al  Trenc fins que no es torni a disposar dels serveis de platja. Recordem que els xibius fixos que s'han mantingut des de fa anys a les platges de sa Ràpita i es Trenc són il·legals i s'han d'enderrocar. Els nous xibius que ha d'autoritzar Costes hauran de ser desmuntables i ocupar un màxim de 70 metres quadrats, només 20 dels quals podran ser espai tancat.

Mentre es resol la situació i es torna a disposar de serveis autoritzats per Costes, l'Ajuntament campaner ha decidit no netejar la platja, per la qual cosa el fems s'acumula de manera evident, especialment a l'entorn de les papereres. El GOB interpreta que "amb aquesta mesura de pressió l'Ajuntament pretén agilitar les tramitacions necessàries per instal·lar els nous xibius i resta de serveis de platja".

Els ecologistes consideren que l'Ajuntament estaria incomplint la seva competència de "mantenir les platges i llocs públics amb bones condicions", establerta a l'article 225 del Reglament General de Costes. Aquesta consideració ha estat comunicada a la Demarcació de Costes a les Illes Balears per tal que es tingui en consideració als efectes pertinents.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF