L'Ajuntament de Calvià prohibirà l'exposició de begudes alcohòliques a les terrasses dels comerços

Es tracta d'una mesura per posar fi al turisme de borratxera 

Aquest dijous, 17 d'agost, entra en vigor la modificació de l'Ordenança d'estètica  exterior, que no permetrà l'exposició d'alcohol a les terrasses dels comerços ni les  màquines tipus 'kickboxing' al municipi de Calvià.  D'aquesta manera, quedarà prohibida l'exposició de begudes alcohòliques a terrasses  públiques i privades d'ús públic, com també a  aparadors, mostradors o palets.

A partir del 31 de desembre (tal com es va acceptar a través d'al·legacions) els locals  comercials estaran obligats, a més, a separar, a l'interior, les begudes alcohòliques  de la resta d'articles, de manera que puguin ser tancades o ocultades fora de l'horari de  venda al públic, és a dir, de les 12 de la nit a les 8 del matí, tal com preveu l' Ordenança  municipal de foment de la convivència. A més, s'haurà de disposar de  cartells a l'interior en els quals s'informi els clients de l'horari durant el qual està permesa  la venda d'aquest tipus de begudes. 

Així mateix, està prohibida la instal·lació de màquines recreatives de força, tipus 'boxer',  'kicker', kickboxer', 'arm wrestler', martell i anàlogues a les terrasses públiques i en  les terrasses privades d'ús públic dels establiments. Només podran mantenir-se les  màquines que tinguin llicència fins al 31 de desembre.

La modificació de l'Ordenança d'estètica exterior és una mesura més de les que engega  l'Ajuntament de Calvià per posar fre al turisme d'excessos i borratxera.

En aquest sentit, a més de l'inici de tancament de locals que es dediquen a la prostitució entre d'altres, l'Ajuntament ha demanat al Govern mesures com la regulació del tot  inclòs als hotels, perquè se n'exclogui l'alcohol, o la prohibició als locals d'oci  d'ofertes com el  '2x1', 'happy hours' o barres lliures, a través de la  modificació de normativa sanitària, en la línia en què es restringeixi el consum de tabac.

EDICIÓ PAPER 27/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF