PERIODISME

L’ARA Balears forma el seu Consell Editorial

Cristina Ros: “Hem volgut formar un Consell Editorial ampli i plural, amb una representació de moltes àrees del coneixement, persones amb una veu capaç de contribuir a fer l’ARA Balears cada dia més interessant”

“Hem volgut formar un Consell Editorial ampli i plural, amb una representació de moltes àrees del coneixement, persones amb una veu capaç de contribuir a fer l’ARA Balears cada dia més interessant en el compliment del principal objectiu del nostre diari: contribuir a la millora del nostre país a través d’una societat més informada i compromesa”. Així presentà el nou òrgan assessor Cristina Ros, presidenta del Consell Editorial, als membres que es reuniren en una primera trobada. Ho féu just després que Joan Serra, president de l’ARA Balears, agraís la implicació als membres assistents i als que no pogueren acudir-hi.

Els membres

El Consell Editorial estarà format per un nombre de persones no inferior a 10 i tampoc superior a 20. En aquesta etapa d’inici de la singladura, en són membres: Celestí Alomar (exconseller de Turisme), Esperança Bosch (professora titular de la UIB i directora del Màster en Polítiques d’Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere), Carles Cabrera (historiador), Carme Castells (directora de la Fundació Casa Museu), Tina Codina (gestora cultural), Antoni Garau (museòleg, director de la Fundació Toni Catany), Jaume Garau (economista), Marisa Goñi (periodista), Joan Marí (periodista), Climent Picornell (professor emèrit de Geografia Humana), Damià Pons (catedràtic de Filologia Catalana i exconseller d’Educació i Cultura), José Manuel Raya (advocat laboralista), Antoni Riera (catedràtic d’Economia Aplicada i director d’Impulsa), Fina Salord (filòloga, coordinadora de l’Institut Menorquí d’Estudis), Cristòfol Soler (advocat, economista i expresident del Govern balear), Jordi Tornila (empresari) i Fanny Tur (historiadora, directora de l’Arxiu-Biblioteca municipal d’Eivissa). Així mateix, fan part del Consell Editorial el president de l’ARA Balears, Joan Serra, i la periodista Cristina Ros, qui presideix el nou òrgan. El director gerent, Antoni Llabrés, exerceix de secretari.

Òrgan assessor

Segons explicà Cristina Ros, “el Consell Editorial, que es reunirà una vegada al mes, tindrà la funció d’assessorar en la línia editorial el director de l’ARA Balears, Ferran Aguiló, a més d’aportar idees, temes a tractar, enfocaments i articles que es creguin necessaris, o valorar la feina que fa el diari, tant en l’edició digital com en la de paper, entre altres”. En tot cas, “el Consell Editorial assessora, però el director és qui decideix”, remarcà Ros a la resta de membres del nou òrgan.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF