L'APIMA del CEIP Gabriel Comas i Ribas es dissol per protestar contra el Consell Escolar

Critiquen que centralitza la presa de decisions i el titllen de ser un organisme que "en cap cas és veritablement participatiu"

L'assemblea anual de l'APIMA del CEIP Gabriel Comas i Ribas ha decidit dissoldre l'associació per la manca de satisfacció i per la poca participació. Més crítics, retreuen que el model actual de presa de decisions se centralitza al Consell Escolar. El titllen de ser un organisme que "en cap cas és veritablement participatiu".

Pel que fa a la participació dels pares, es critica que només hi assisteixen el 3% i que sempre són els mateixos. D'aquesta manera, decideixen donar per exhaurit aquest model. S'han gestionat més de 50.000 euros i 13 contractacions laborals. Des de l'assemblea no consideren "que es pugui parlar de comunitat educativa a l'escola d'Esporles". En aquest sentit, lamenten que "els mestres van pel seu costat i els pares i mares, per l'altre".

L'APIMA ha deixat palès que no té cap tipus de força ni influència a cap dels processos decisoris relatius al model de l'escola. Critiquen que fa molts anys que presenten propostes i que cap no s'ha posada en marxa.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF