Publicitat
Publicitat

L'Audiència de Palma condemna una empresa a pagar 1.650.000 euros per incomplir un contracte d'arrendament

La Secció Cinquena de l'Audiència Provincial de Palma ha confirmat una sentència del Jutjat de Primera Instància número 1 de Palma que condemna una empresa a indemnitzar el seu demandant per incompliment del contracte d'arrendament. La resolució judicial eleva la indemnització de 600.000 euros inicialment fixada a 1.650.000 euros.

El tribunal dóna la raó a una empresa que posseïa un local en un cèntric carrer comercial de Palma, pel qual va subscriure un contracte d'arrendament amb una firma de roba. Aquest contracte, segons la sentència, va ser incomplert pels demandats.

El contracte d'arrendament subscrit per les parts ara litigants, referit a un local d'una superfície de 1.366 m2, estipulava una durada de 15 anys de lloguer, des del lliurament previst l'any 2008. El lliurament de l'immoble no va tenir lloc però fins l'any 2010. Durant el procés judicial, la petició de l'empresa demandant, posseïdora de l'immoble, ha estat l'incompliment d'aquest contracte per impagament des de juliol de 2012.

La sentència destaca la complexitat del contracte d'arrendament i les seves successives incidències. Valora la frustració de les legítimes expectatives econòmiques de la demandant per l'incompliment del que es va estipular, a manera de danys i perjudicis. Per assolir la xifra esmentada d'indemnització té en compte, entre altres conceptes, la durada del contracte, la renda vigent, els costos d'adaptació a les necessitats del demandat, la pèrdua dels lloguers prevists o el sobtat abandonament de la demandada.


PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF