Junts per Sóller es dissol i PSIB, MÉS i Podem també aniran per separat al municipi

"L'entesa pel que fa a l'elaboració de la llista no ha estat exitosa", admeten. No obstant això, volen aprofitar el fracàs de la confluència "com a base" per a un futur pacte d'esquerres després del 24-M

Junts per Sóller desapareix. PSIB, MÉS, Podem i Guanyem concorreran per separat a les pròximes eleccions a l'Ajuntament de Sóller. La coalició preelectoral formada per agrupar tota l'esquerra sollerica en una sola candidatura amb la qual desbancar el PP de Carlos Simarro del Consistori s'ha dissolt després d'estancar-se en la fórmula per confeccionar la llista.

La coalició que es va formar tan sols dos mesos enrere després d'un seguit de reunions en què s'acordà la confluència no tirarà endavant. La seva darrera decisió ha estat presentar-se per separat. Així n'ha informat mitjançant un comunicat en el qual es reconeix que "l'entesa pel que fa a l'elaboració de la llista no ha estat exitosa" ja que no s'ha pogut "tancar una fórmula que fos satisfactòria per a tots". De fet, ja s'havia admès fa un parell de setmanes quan un dels components, Guanyem, decidí abandonar amb acusacions creuades de demandes de quotes a les llistes.

Entre la resta de forces que quedaven a la coalició tampoc ha estat possible l'acord. Això i el fet que la sortida de Guanyem suposi, segons expliquen, "perdre part de la vocació unitària" que tenia el projecte han dissolt la confluència. "El millor és deixar que els sollerics, amb el seu vot, atorguin la representació que a cada una de les forces de Junts per Sóller hem de tenir", extreuen com a conclusió de l'experiment.

En qualsevol cas, les quatre formacions han anunciat que mantindran les reunions entre elles i signaran un acord programàtic a partir del programa que sí que havien ja acordat. L'objectiu és no distanciar-se i aprofitar el fracàs del projecte de Junts per Sóller "com a base" d'un possible pacte d'esquerres a Sóller després de les eleccions del 24-M.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF