Balears 17/08/2013

"Els agradi o no als hotelers, els turistes no són propietat seva"

Joan Gual de Torrella és el president de la Cambra de Comerç,

J. P.
1 min

Per què va fer la Cambra una carta "oberta" a Delgado explicant-li la necessitat de reconèixer el lloguer turístic?

Perquè primer li havíem enviat a ell directament i no va contestar. Pensam que és necessari tractar el sector del lloguer turístic com un dels actors econòmics més importants de la Comunitat. I més ara que hi ha molta preocupació per com pugui afectar la nova situació legal amb l'exclusió del lloguer turístic de la Llei d'arrendaments urbans.

El Govern Rajoy ha deixat el lloguer turístic en mans de les comunitats. Això és bo o dolent?

Els pisos, els apartaments, han quedat fora de la Llei d'arrendaments, i ja hi havien quedat de la Llei general turística. Cal donar una sortida a una realitat social que per moltes famílies és un dels principals ingressos i que, a més, ofereixen una qualitat molt important. És necessari donar l'oportunitat a les persones que lloguen el seu apartament per estar tranquils, dins la llei, i no sentir-se proscrits.

Què trobau de les manifestacions de la Federació Hotelera dient que el seu model genera més feina?

Un 45% dels turistes no van a hotels. Volen un altre producte, i el troben. Els agradi o no als hotelers, els viatgers no són propietat seva.

Com continuareu?

Volem que hi hagi un debat obert, clar, sobre el model turístic. I sobre l'oferta de lloguer, que és el modus vivendi de milers de ciutadans.

stats