Jarabo no descarta consultar a les bases una possible entrada al Govern

Després de la dimissió de Barceló, el portaveu de Podem creu necessari redefinir les polítiques turístiques 

Les reaccions de Podem a la dimissió de Biel Barceló no s'han fet esperar. El portaveu parlamentari Alberto  Jarabo  ha apostat per redefinir les polítiques turístiques i trobar un "perfil còmode per a tots els partits per substituir Biel Barceló", atès que considera que la Conselleria de Turisme "ha anat una mica per lliure". 

Sobre els canvis que afronta l'executiu autonòmic, el portaveu ha manifestat la seva voluntat de participar "en aquesta remodelació, que encara no sabem quin grau de profunditat tindrà". També recorda que  al principi "no es va poder complir" la voluntat de Podem de consensuar els noms dels consellers i directors generals després del pacte dels "Acords pel canvi".

Jarabo  ha dit que des que va dimitir Barceló pel viatge a la República Dominicana, pagat per una empresa turística, està en contacte amb la presidenta, Francina Armengol, i amb  MÉS   per  Mallorca "per consensuar i fer les reunions necessàries per fixar el full de ruta dels propers dies". 

Entrada al Govern

Sobre una eventual entrada de Podem al  Govern , ha dit que ara "no és prioritari" i que es parlaria d'aquest tema en funció de "les propostes de remodelació del  Govern ". Ha precisat que la decisió de l'entrada al partit, en tot cas, s'hauria de consultar a les bases  del partit.


Jarabo  ha admès que hi havia una "certa disputa" sobre la Conselleria de Turisme: "Entenc que  MÉS  vulgui conservar aquesta Conselleria i també puc entendre que el  PSIB  vulgui corregir uns errors amb els quals s'han pogut sentir incòmodes".

Conselleria de Turisme

Sobre el fet que  MÉS pugui conservar l'àrea de Turisme, ha recalcat que era una qüestió que "s'havia d'avaluar entre tots". "Hi ha hagut errors polítics i crec que la Conselleria de Turisme ha anat una mica per lliure", ha afirmat.  Segons  Jarabo , el procés de reestructuració començarà amb la concreció de les polítiques "i la persona i els directors generals que podrien redefinir les polítiques de turisme".



EDICIÓ PAPER 20/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF