Jarabo admet que la continuïtat de Barceló genera “friccions” però garanteix suport als Acords pel Canvi

El líder de Podem confia que la situació del vicepresident es torni a tractar en una reunió dels tres socis del Pacte

El secretari general de Podem, Alberto Jarabo, ha tornat a demanar, aquest dilluns, la dimissió del vicepresident, Biel Barceló, pels contractes adjudicats al seu excap de campanya Jaume Garau. Jarabo ha assenyalat que la decisió del Govern de mantenir Barceló en una “situació tan precària” està generant “friccions”. Tanmateix, ha indicat que els Acords pel Canvi estan actuant com a “cola” entre les diverses formacions que els van subscriure.

Amb tot, el líder de Podem ha assenyalat que l'informe de la Comissió d'Ètica va ser “molt clar” respecte que l'actuació del vicepresident havia infringit el codi ètic del Govern. En aquest sentit, ha afirmat que “la nostra confiança en aquest Govern depèn que es respectin aquests conceptes”, en referència a l'ètica i la transparència. En aquest sentit, ha assegurat que hi haurà reunions aquests dies entre els tres socis en què es tractarà la situació del vicepresident i ha recordat que “ la Fiscalia Anticorrupció està investigant el Govern”.

El PP, per la seva banda, ha assenyalat, també aquest dilluns, que continuarà insistint en la demanda de la dimissió de Barceló perquè "la crisi no s'ha tancat". En aquest sentit, la portaveu parlamentària, Marga Prohens, ha criticat "la doble vara de mesurar hipòcrita de l'esquerra" i el fet que Barceló "continuï agafat a la cadira" sense assumir cap responsabilitat política pels contractes adjudicats a Garau.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF