Un suposat membre de l'Estat Islàmic de Palma assegura que treballava per al CNI

L'Audiència Nacional jutja el presumpte integrant del grup terrorista que va ser detingut el 2016 a Palma i que ha negat davant el tribunal que n'hagués format part

Un presumpte membre de l' Estat Islàmic acusat de reclutar combatents per planejar un atemptat i  detingut el 2016 a Palma ha negat durant el judici pertànyer a l'organització terrorista i ha dit que col·laborava amb el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) per "extreure informació sobre captadors a Espanya".

"No som membre del Daesh", ha assegurat l'investigat, Mohamed Harrak al-Louath, de 28 anys i de nacionalitat marroquina, a preguntes del seu misser. Ho ha afirmat aquest dijous durant el judici a l' Audiència Nacional, en el qual s'afronta a una petició de 10 anys de presó per presumpta integració a una organització terrorista o bé a una pena alternativa de vuit anys per col·laboració. 

L'acusat ha declarat que es dedicava a crear "perfils per fer amistat amb gent ja radicalitzada per treure informació sobre captadors a Espanya". Segons la seva versió, el CNI li va deixar "molt clar" que havia de posar-se en contacte amb aquells que "semblava que tenien alguna cosa a veure" amb el grup terrorista.

Harrark, detingut a l'abril de l'any passat a Son Gotleu, també ha afirmat que va oferir la seva col·laboració a la Guàrdia Civil per "temes de drogues" sobre els quals ell tenia coneixement i que pensava que a la Benemèrita li podria interessar.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF