Publicitat
Publicitat

PROCESSOS INTERNS

Isern es reivindica però deixa en mans de Bauzá i Rodríguez repetir com a candidat

Assegura que “cada dia sent més suport al carrer” i evita postular-se fins a saber-ne les “condicions”

“Encara n’estic aprenent, som molt nou en política”, començà dient el batle de Palma, Mateu Isern, a l’hora de valorar ahir per primer pic que s’hagi posat en qüestió la seva candidatura a la reelecció des de l’entorn de José Ramón Bauzá i des de dins el mateix PP. No obstant això, demostrà tenir els missatges preparats i la intenció de reivindicar la seva figura política, però, sobretot, no voler agafar-se els dits davant els moviments interns al voltant seu.

Isern va treure pit per la seva gestió al capdavant de Cort -“cada dia sent més suport al carrer”, digué-, però va evitar postular-se com a candidat. Recordà que políticament ell és fruit d’una “aposta personal” del president Bauzá i que només podrà repetir si aquest i el PP de Palma, que controla José María Rodríguez, així ho volen. Afegí que si això succeeix finalment, en qualsevol cas la seva decisió dependrà de les “circumstàncies” i “condicions” en les quals li ho demanin.

Així, va deixar en mans de Bauzá i de Rodríguez poder repetir com a candidat a la batlia de Palma, però també va advertir que no acceptarà que des del partit li condicionin la candidatura i que per això li hauran de demanar que es presenti abans que ell es postuli. En reiterades ocasions li demanaren si desitjava repetir com a candidat i es limità a dir que això depenia de les “circumstàncies” i “condicions”. “La política és voluble”, digué, “i allò que avui és inamovible demà no ho és”.

Amb aquest posicionament, Isern vol evitar allò que també observen membres del seu equip de govern en aquests moviments interns dins el PP quan queda un any per a les eleccions: l’intent de qüestionar la figura del batle de Palma com a candidat perquè aquest accepti les imposicions del partit, per exemple, via llista electoral. Recorden que és el mateix que ja es va fer amb Joan Fageda o Catalina Cirer.

Marca distàncies amb Bauzá

Respecte de Bauzá, el batle va marcar distàncies. “No negaré que tenim personalitats i maneres de gestionar distintes”, va remarcar Isern, que definí la seva relació amb el president del Govern i del PP balear com a “correcta, de respecte i de col·laboració institucional”. No obstant això, va negar que existeixi cap enfrontament personal i insistí que “sempre seré lleial a Bauzá, al PP i als seus ideals”, encara que des del partit es decideixi finalment que no repeteixi com a candidat a Cort.

“No passa res perquè després de quatre anys dedicant-se a la política un se’n torni a ca seva”, afirmà, “de vegades pot ser fins i tot positiu i jo no faré mai cap comentari en contra”. “Si el partit i Bauzá no volen [que ell sigui candidat], jo tampoc no en tindré ganes”, advertí, i remarcà que ho deixaria “amb total normalitat i tranquil·litat” i amb “agraïment total i absolut” cap a Bauzá, el partit “i encara més intensament cap a la ciutadania”.

Perquè, tot i voler transmetre una vegada més que no lluitarà per la cadira, Mateu Isern insistí a reivindicar la seva gestió com a batle de Palma i també reiterà en distintes ocasions que “jo vaig cada dia pel carrer i sent molt de suport per part dels ciutadans de Palma”.

A l’hora de treure pit, va fer servir molts d’arguments, com “haver convertit, en tres anys, una Palma morta i sense vida en una ciutat oberta i plena de vida, de terrasses, amb una activitat superior, amb els diumenges oberts, on la temporada s’ha allargat...”. “Basta passejar pel Born, pel carrer de la Unió o pel passeig Mallorca”, va acaber dient, concloent que “el balanç general és d’una situació econòmica molt millor i una millora de la ciutat molt important”. La reivindicació també va arribar al perfil personal, aquell que es reclama a un candidat.

Diu que ell fa política “amable”

Així, el batle de Palma va dir que sent suport popular per la seva “amable” i “nova manera de fer política”, “més consensuada”, perquè digué que això és el que demanen els ciutadans. Recordà que el seu govern municipal ha aconseguit consensuar nombroses propostes amb els grups de l’oposició. “Les relacions personals són fonamentals per aconseguir-ho”, acabà dient.

El batle també bravejà, i semblà un avís o una prova per als possibles dissidents, de dirigir un equip de govern “amb unitat absoluta” que a hores d’ara només està concentrat en el darrer tram de la legislatura per millorar el seu balanç, “que avui ja és francament important”, amb vista a les eleccions municipals d’aquí a un any.

El primer examen, però, encara que només parcial, seran els propers comicis europeus d’aquí a un mes i els resultats que obtingui el PP a Palma podran ser utilitzats a favor o en contra d’Isern. El batle es va mostrar convençut d’obtenir-los bons, “com també estic segur que ho farà el PP en l’àmbit nacional, autonòmic o insular”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF