Publicitat
Publicitat

PALMA

Isern: “Em vaig carregar la cúpula de la Policia només per uns indicis”

Limita el cas de les oposicions a “una filtració d’exàmens” i no hi actuarà més fins que no hi hagi sentències fermes

El batle de Palma, Mateu Isern, va intentar limitar ahir la crisi esclatada en el si de la Policia Local i del seu equip de govern a partir del cas de la manipulació de les oposicions al cos afirmant que aquest cas es tracta “només d’una suposada filtració d’exàmens”. “No és poc”, acabà admetent Isern, però insistí que “ara mateix només és això i no hi ha res més que això”.

En una compareixença davant el ple de l’Ajuntament a petició del PSOE, el batle defensà la seva actuació quan la Fiscalia Anticorrupció i la Guàrdia Civil destaparen el cas el mes de setembre passat. “Em vaig carregar tota la cúpula de la Policia només davant uns indicis”, afirmà, referint-se a la destitució del director general de Seguretat Ciutadana, Enrique Calvo, i a la suspensió del càrrec de l’intendent Antoni Vera, ambdós imputats en el cas.

Amb tot, l’exposició del batle durant la compareixença va ser contradictòria, perquè mentre admetia que aquest cas a la Policia Local representa “els fets més greus que han afectat aquest equip de govern”, minimitzava la seva dimensió a la “suposada filtració d’exàmens”.

A més a més, per justificar que no prengui més mesures davant dels darrers esdeveniments tal com li reclama l’oposició, el batle va assegurar que, com que les investigacions judicials es troben sota secret de sumari, “no sé exactament què és el que està passant, no tenc més informació dels fets, ni qui pot estar-hi implicat, però no ho sé jo ni ningú d’aquest equip de govern”. Així, Isern va concloure que és “redundant” tornar a parlar del cas i prendre cap decisió més mentre “no hi hagi resolucions judicials definitives”.

Tot això va ser qüestionat per la portaveu socialista, Aina Calvo, que considera que davant l’actitud mostrada pel batle i el seu equip de govern “queda en evidència que és incapaç d’assegurar la transparència en una oposicions municipals”. Calvo demanà, sense èxit, que Isern es pronunciàs sobre els darrers esdeveniments amb relació al cas. Entre aquests destacà la imputació de la regidora de Funció Pública, Irene San Gil, per presumpta prevaricació i falsedat documental, i la citació com a testimoni del tinent de batle d’Hisenda i portaveu municipal, Julio Martínez.

La socialista manifestà les seves sospites sobre que la manipulació de les oposicions tingués l’objectiu de “beneficiar persones vinculades al PP” i també demanà explicacions per les denúncies per amenaces dins la Policia Local contra membres que estan implicats en el cas, les denúncies presentades per l’intendent Vera contra el mateix batle -ja arxivada-, el regidor de Seguretat Ciutadana, Guillermo Navarro, i el seu successor al capdavant del cos, Nicolàs Herrero. “Vostè pot minimitzar la gravetat dels fets com vulgui”, digué Calvo al batle, “però els veïns de Palma estan escandalitzats”.

“Sembla que em vaig equivocar”

La portaveu socialista acabà denunciant que l’Ajuntament continuï pagant un telèfon mòbil a l’intendent Vera tot i estar apartat del càrrec des de la seva imputació. El Consistori hauria abonat uns 200 euros per aquest concepte de llavors ençà.

Isern no contestà a això, però va arribar a admetre que “tot sembla indicar que em vaig equivocar”, referint-se al nomenament de Vera tot just iniciar-se el seu mandat. Tot i així, insistir a defensar la seva “presumpció d’innocència”, com també de la resta d’imputats, entre ells, la seva regidora Irene San Gil, fet que insistí a considerar un “malentès”. “Ens hem equivocat i no lliuràrem tota la documentació”, digué, atribuint-ho a una “confusió” entre departaments municipals, però mantingué que “ningú no ha posat en dubte ni l’honorabilitat ni la responsabilitat de la regidora ni de cap dels funcionaris”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF