Publicitat
Publicitat

Invisibilitzades en tots els àmbits, en totes les èpoques i a tot el món

Alice Guy

Els germans Lumière varen passar a la història per ser els creadors del cinema, però Alice Guy (1873-1968) va ser la veritable creadora del llargmetratge, perquè va ser la primera a utilitzar el cine per contar històries de tots els gèneres.

Emmy Noether

Dona i jueva a l’Alemanya de principis del segle XX, Noether va aconseguir fer-se un lloc en el món de la matemàtica i deixar el seu llegat en l’àlgebra i la física fonamental. Einstein deia d’ella que era un geni, però el seu nom va quedar oblidat.

Rosalind Franklin

A l’hora de repartir premis Nobel, l’acadèmia no va pensar en ella, només en el seu company, però Rosalind Franklin (1920-1958) va descobrir l’estructura de l’ADN investigant braç a braç amb Maurice Wilkins.

Amelia Earhart

Va ser la primera dona a creuar l’Atlàntic, la primera a volar aquesta distància sola, va batre el rècord perquè va ser la persona a fer-ho més ràpid i, a més, va ser l’aviadora que més hores va volar sense fer cap aturada. No obstant això, el seu nom no és ni la meitat de conegut que el dels germans Wright.