Publicitat
Publicitat

Interceptades al port de Palma quatre tones de mercaderies perilloses no declarades

Els transportistes les ocultaven per reduir costos, amb el consegüent risc que comporta

Agents de la Guàrdia Civil i inspectors de Transport del Govern balear han interceptat al port de Palma quatre tones de mercaderies perilloses que eren transportades, sense abans haver-les declarat, en 14 camions procedents de la Península, ha indicat aquest dimecres l'Institut Armat.

Entre la mercaderia, un total de 4.227,546 quilos de substàncies perilloses sense declaració ni senyalització, hi figuraven quantitats d'àcid sulfúric, líquids corrosius i àcid tricloroisocianúric.

En una nota, la Guàrdia Civil ha assenyalat que es va realitzar un estudi de les empreses que noliejaven enviaments de mercaderies a través del port de Palma i que poguessin tenir una relació amb aquest tipus de mercaderies catalogades com a perilloses.

Així, es van obtenir diverses matrícules de camions que sovint feien viatges entre Mallorca i la Península i que, a més, podien dedicar-se al citat transport.

Aquesta càrrega, explica la Guàrdia Civil, apareix sempre oculta per una primera partida de mercaderies no subjectes als requisits propis de seguretat en el transport, la qual cosa dificulta la tasca inspectora de la mercaderia transportada.

El transport de mercaderies perilloses suposa un cost addicional tant per via terrestre com marítima, i no es declaren amb la finalitat de reduir costos.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF