Inspecció de Treball sanciona l'empresa de servei d'ajuda a domicili contractada per Cort

No entrega als treballadors una còpia del contracte i, en els casos més extrems, s'ha signat en acabar el període de relació laboral

Inspecció de Treball sanciona l'adjudicatària del servei d'ajuda a domicili de l'Ajuntament de Palma, Servisar Servicios Sociales, i denuncia que "difícilment" podrà solucionar les seves infraccions perquè es nega a complir el plec de condicions de la contracta, ja que manca de dues persones per a la gestió administrativa i econòmica del servei.

Així n'ha informat aquest dilluns UGT, després que des d'Inspecció es resolgués una denúncia del sindicat. Es considera que vulnera la normativa laboral de l'article 8 de l'Estatut de treballadors per no entregar la còpia bàsica dels contractes a la representació sindical en el termini de deu dies. UGT apunta que, de manera "sistemàtica", l'empresa no dona a les persones treballadores una còpia del seu contracte a començament de la relació laboral.

UGT recalca que hi ha hagut casos en què han passat mesos sense que les treballadors hagin pogut signar el contracte. En els casos més extrems, s'ha fet una vegada acabat el període de contractació.

El sindicat ja va avisar dels problemes el febrer de 2016 a la Regidoria de Benestar i Drets Socials. En aquells moments, només hi havia contractada una administrativa des de l'inici de la concessió (el 2015), mentre que les ràtios de personal assenyalaven que n'havien de ser dues. Des d'UGT s'ha criticat que l'Ajuntament no ha fet complir les condicions. També s'ha demanat per escrit a l'empresa que substitueixi de manera immediata l'administrativa –que està de baixa–, però Servisar s'hi ha negat.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF