L'Audiència inhabilita Jaume Matas per prevaricar en la contractació dels arquitectes del Palma Arena

La Fiscalia i l'acusació particular sol·licitaven per a l'expresident una pena d'un any de presó

L'Audiència de Palma ha condemnat l'expresident del  Govern  balear Jaume Matas a vuit anys d'inhabilitació per a càrrec públic per prevaricar en la contractació dels arquitectes que van dissenyar i van dirigir la construcció del velòdrom Palma Arena.

La secció primera de l'Audiència Provincial ha dictat aquest dilluns una sentència en la qual absol l'exministre de Medi Ambient del delicte de frau a l'administració, pel qual la Fiscalia i l'acusació particular sol·licitaven per a ell una pena d'un any de presó.

El director general d'Esports de Matas, José Luis ' Pepote' Ballester, acusat dels mateixos delictes, ha estat condemnat a quatre anys d'inhabilitació per exercir ocupacions o càrrecs públics per prevaricació i igualment ha estat absolt de frau.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Balears, els magistrats consideren que en el judici no va quedar provat que els processats actuassin amb intenció de defraudar l'administració ni generar amb la seva intervenció un perjudici a l'erari públic.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF