Publicitat
Publicitat

Societat

Uns 30 efectius de l'Ibanat sufoquen ara els darrers punts calents del foc

La nit ha estat tranquil·la i el vent no ha bufat de manera intensa. Esperen donar l'incendi per controlat al 100% al llarg del dia d'avui, malgrat que ja està totalment estabilitzat.

L'Institut Balear de la Naturalesa ( Ibanat ) informa que al llarg del dia d'avui, dijous, s'espera donar per controlat l'incendi forestal que ha arrasat 480 hectàrees dels municipis mallorquins d'Artà i Capdepera i ha obligat al desallotjament preventiu de 180 persones .

Segons informa l'agència EFE, aquesta nit passada ha estat tranquil·la i no s'han presentat novetats que puguin alterar la intenció d'avançar en l'extinció , assenyala l'Ibanat , que confirma que encara treballen a la zona unes 30 persones per sufocar-ne els darrers punts calents, després que ahir al matí es retirassin els 11 mitjans aeris que arribaren a actuar i que van aconseguir que es donàs per estabilitzat durant l'horabaixa .

Per la seva banda, fonts de la Guàrdia Civil han assegurat que agents del Seprona investiguen les possibles causes de l'incendi , de manera que " no es descarta res , si ha estat intencionat o per negligència" , precisen les fonts , després que ahir s' apuntàs la possibilitat que havia estat intencionat .

Afortunadament, el foc   no ha arribat a l'espai protegit del Parc Natural de Llevant . Ara bé,  la meitat de les 480 hectàrees afectades , concretament 227 , pertanyen a la finca de sa Duaia .

Del total de terreny cremat , una franja de 13.567 metres quadrats de perímetre que abasta des del puig Redó fins al puig de Cutrí , 242 hectàrees pertanyen a Artà i 238 a Capdepera .

Un 95 % de l'àrea afectada és vegetació arbustiva , matolls i càrritx, mentre que el 5% restant és pineda.

Aquest incendi torna a cremar una de les zones més castigades pel foc a Mallorca , que ha patit vuit incendis diferents des de 1990, alguns dels quals, dels més importants registrats en la història de l'illa.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF