Incendi a Artà
Balears 21/08/2013

Els ecologistes repliquen: "Els incendis s'eviten amb més personal"

Toni Muñoz i Macià Blázquez, destacats activistes del GOB, asseguren que el foc ha estat un desastre "malgrat no hagi estat dins el parc natural del Llevant"

A. Zurimendi
1 min

PalmaDestacats activistes de l'ecologisme mallorquí, com Toni Muñoz i Macià Blázquez, estan replicat públicament el discurs del PP, des del qual intenten llevant ferro a la seva gestió realitzada dins la Conselleria de Medi Ambient.

Toni Muñoz, històric membre del GOB, ha alertat del desastre ecològic que suposa l'incendi, tot advertint que la superfície afectada "és una zona d'especial protecció d'aus i té un altíssim valor ambiental".

Així mateix, el també membre del GOB Macià Blàzquez, ha recordat que l'àrea afectada no té manco valor pel fet de no estar protegida. "De fet, la finca pública de Sa Duàia fou treta del Parc Natural l'any 2003, precisament pel govern de Jaume Matas". I ha assegurat que "amb més figures de protecció com a parc natural, així com personal per a gestió territorial i ambiental, s'eviten els incendis que malmeten Mallorca".

L'incendi, de fet, ha afectat la meïtat de la superfície de la finca Sa Duàia. Ara bé, els bombers han aconseguit controlar el foc abans que afectàs el parc natural del Llevant.

Altres veus de l'ecologisme estan assenyalant, per mitjà de les xarxes socials, què "no s'ha de menysprear què es cremi càrritx, ja que s'està cremant damunt terra cremada anteriorment". I això dificultarà la futura regeneració.

stats