Publicitat
Publicitat

Imputen la regidora de Cort San Gil en el cas de la Policia

Es tracta d’una part de la investigació sota secret

L’escàndol de les suposades proves arreglades a la Policia Local de Palma que esclatà el mes de setembre de 2013 s’engradeix dia a dia i, a més de sumar sospites sobre altres processos selectius en el si del cos i d’introduir denúncies d’assetjament i vexacions que podrien haver patit alguns agents, amenaça ara d’esquitxar membres del propi equip de govern de Mateu Isern.

La regidora de Funció Pública, Irene San Gil, ha estat imputada en la causa, juntament amb dues persones més. Segons indicaren ahir fonts pròximes al cas, la imputació de San Gil -que va transcendir ahir mateix- no tindria relació amb les primeres proves investigades (les d’oficial, que estan en l’origen del cas per la suposada filtració de l’examen a determinats candidats), sinó amb altres fets que s’estan investigant sota secret.

La imputació de San Gil (màxima responsable de la Funció Pública a l’Ajuntament i, per tant, de les proves per accedir als llocs de feina) no és la primera d’un alt càrrec de Cort, però sí la primera d’un regidor de l’equip d’Isern. La imputació de San Gil se suma a les dels ja dimitits director general de Seguretat Ciutadana Enrique Calvo i a la de l’excap de la Policia Local Antoni Vera. La imputació de San Gil podria estar relacionada amb altres processos selectius del cos policial.

Tant les declaracions d’alguns testimonis com documentació trobada i el contingut de noves denúncies presentades a la justícia apuntaven que les oposicions a oficial podien no ser les úniques manipulades. La possibilitat que en la resolució d’alguna prova es deixàs de valorar algun requisit per, presumptament, afavorir algun candidat pren força.

De fet, ja en els informes inicials, la Guàrdia Civil plantejava a la jutgessa instructora la necessitat d’obrir noves investigacions per a les proves a subinspector, major, intendent i comissari de la Policia Local. Per exemple, respecte de les oposicions a subinspector, es dóna la circumstància que els quatre aspirants amb més nota ofereixen la mateixa resposta a tres preguntes impugnades (i llavors anul·lades) i que aquestes respostes coincideixen amb les que figuraven com a correctes en la primera plantilla de correcció, llavors anul·lada.

Entre els quatre aspirants amb més nota hi figura en segon lloc l’actual director general de Seguretat Ciutadana, Guillem Mascaró, alt càrrec d’Isern. I aquesta no és l’única prova de les que estan sota sospita que superà el director.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF