Publicitat
Publicitat

Imputats per enverinar vuit cans a Santa Eugènia

Durant els rastrejos a la finca dels dos acusat, el Seprona va trobar esquers de carn enverinats i productes destinats al control de plagues de caragols que aparentment coincidia amb un dels components de l'esquer

Dues persones han estat imputades per la Guàrdia Civil per presumptes autors d'un delicte de caça i vuit de maltractament animal per enverinaments comesos a Mallorca.

Els fets pels quals estan imputades es remunten al març passat, quan es va rebre una denúncia per l'enverinament de dos cans en una finca del municipi de Santa Eugènia.Un animal va morir i l'altre va quedar en estat molt greu.

Dies després, ha explicat la Guàrdia Civil, es va rebre una nova denúncia d'una altra finca pròxima a l'anterior, per la mort de dos cans al febrer i març d'aquest any, en ambdós casos a causa de la ingestió d'algun raticida o producte químic similar.

Posteriorment, es va formular per part de la propietat d'aquesta finca una denúncia sobre la desaparició de sis cans en els últims cinc anys.

Arran d'això, agents del Servei de Protecció a la Natura de la Guàrdia Civil (Seprona) van emprendre una investigació, incloses dues recerques amb el suport d'un ca especialitzat en la detecció d'esquers enverinats. Durant aquests rastrejos l'equip va trobar esquers de carn enverinats, de la mida d'una pilota de golf, que van ser recollits i analitzats.

En una de les finques en què es van trobar els esquers, es van localitzar productes fitosanitaris descatalogats i aliment per a animals, a més de productes destinats al control de plagues de caragols que aparentment coincidia amb un dels components de l'esquer.

Un dels imputats té antecedents per fets similars.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF