Publicitat
Publicitat

Les Illes registren les menors reserves de sang dels darrers quatre anys

Les reserves estan gairebé a la meitat del que es considera el mínim de seguretat

Les Balears necessiten donacions de sang. Les reserves que té la Fundació Banc de Sang i Teixits són, actualment, les més baixes dels darrers quatre anys, segons ha explicat aquest dilluns a Efe el gerent de la fundació, Ismael Gutiérrez.

Mentre que el mínim de seguretat està fixat en 700 bosses de sang, la setmana passada el banc només en tenia 385. Si bé Gutiérrez adverteix que es tracta d'una situació que es repeteix tots els estius perquè part de la població és de vacances i es redueixen les donacions, ha defensat que no és suficient amb una resposta puntual per part dels donants, sinó que haurien de mantenir-se tot l'any.

En aquest sentit, Gutiérrez ha recordat que no totes les transfusions es dirigeixen a l'atenció de persones que han patit un accident i que l'increment de la demanda de sang no respon només a l'augment de la població per l'afluència massiva de turistes.

De fet, del total de donacions rebudes, el 60% va destinat a pacients amb leucèmia o limfomes i un 9%, a nins malalts, mentre que la resta s'utilitza durant l'assistència de parts, traumatismes o el tractament de pacients amb algunes malalties sanguínies cròniques.

"La sang no té cap cost", ha reivindicat Gutiérrez, qui ha assegurat, sobre les històries que circulen relacionades amb la comercialització de la sang, que les donacions no es venen a hospitals i que l'única transacció econòmica que fa el Banc de Sang és per tal de cobrir costos.