FUNCIÓ PÚBLICA

L'IMAS i sindicats ajornen fins al juny l'exigència del B2 a les auxiliars d'infermeria de les residències

D'aquesta manera donen més temps a les 200 treballadores afectades pel canvi de criteri

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) i els sindicats CCOO i UGT han acordat aquest dimarts una mesura transitòria que ajorna fins al juny del 2017 l'exigència del nivell B2 de català per a les auxiliars d'infermeria que treballen a les residències de gent gran gestionades per l'organisme públic. Segons fonts de l'IMAS, són unes 200 persones les afectades per l'augment de requisits que fixa la Llei de funció pública.

A l'agost, l'IMAS i sindicats pactaren, d'acord a la llei, demanar a les auxiliars d'infermeria un B2 en comptes d'un nivell A, segons recull 'Diario de Mallorca'. L'acord ha entrat en vigor aquest mes i, com a conseqüència d'això, un nombre significatiu de treballadores de les residències ha quedat exclòs del borsí per no tenir el B2. L'IMAS gestiona els centres de La Bonanova i la Llar d'Ancians a Palma, així com la residència d'Huialfàs de sa Pobla i una altra a Felanitx.

La reunió d'aquest dimarts al dematí ha estat relativament curta i ambdues parts han acordat una mesura transitòria fins al juny del 2017. A més, l'IMAS ha expressat la seva intenció de facilitar la formació i cursos de català.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF