MÈDIA
Balears 06/03/2017

IB3 estrena aquest dilluns 'Fred i Calent'

El cuiner Miquel Calent presenta el nou programa de gastronomia i nutrició

Ara Balears
1 min
IB3 estrena aquest dilluns 'Calent i fred'

PalmaIB3 Televisió estrena aquest dilluns a les 21.40 hores 'Fred i Calent', un nou programa de gastronomia i nutrició presentat per Miquel Calent i que aglutina des del patrimoni culinari de les nostres Illes fins als hàbits de consum actuals.

El cuiner parlarà amb nutricionistes, historiadors, metges i tot un seguit de professionals per contextualitzar ingredients i receptes. L’acompanya en la seva tasca Marta Simonet.

"En el primer capítol de 'Fred i Calent', amb el títol 'Vivim ensucrats', descobrirem que cada habitant de les Illes Balears consumeix cada dia al voltant de 94 grams de sucre. Això suposa gairebé quatre vegades més del que recomana l’Organització Mundial de la Salut. A més, volem saber per què és tan necessari el sucre per a la nostra salut i al mateix temps com menjar-ne un excés ens pot provocar malalties. Ens ho explicarà l’endocrina Fina Olivares", informa IB3 en un comunicat.

Durant l'estrena, l’historiador Antoni Contreras explicarà com i quan va arribar el sucre a les Illes Balears i l'equip es desplaçarà a Eivissa per conèixer un dels plats més curiosos, que, tot i que és salat, té el sucre com a protagonista.

Per la seva banda, Marta Simonet prepararà un berenar en què controlarà la ingesta de sucre i, acompanyada per la farmacèutica especialista en nutrició Fanny Pons, analitzarà tots els edulcorants naturals i artificials que es poden trobar al mercat.

stats