Huguet i Carot hauran de comparèixer al Parlament pel cas Minerval

La compareixença es podria demorar fins al setembre si el PSIB no accepta convocar una sessió extraordinària al juliol

La Comissió de Cultura, Educació i Esports ha aprovat aquest dijous sol·licitar la compareixença del rector de la UIB, Llorenç Huguet, i el vicerrector primer, Jaume Carot, per donar explicacions sobre l'anomenat c as Minerval. Les votacions, però, fruit d'iniciatives separades de Ciutadans i Podem, no s'han resolt de la mateixa manera.

PSIB i MÉS per Mallorca han votat en contra de la compareixença de Carot, mentre que la d'Huguet ha estat aprovada per unanimitat. La coordinadora de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, ha explicat a l' ARA Balears que consideren que amb les explicacions d'Huguet basta. “És com si demanàssim la compareixença d'un conseller i la d'un director general”, ha afirmat i ha afegit que, amb tota probabilitat, Carot i Huguet prepararan plegats la compareixença i, per tant, no té gaire sentit escoltar dues vegades el mateix relat.

Torcebraç pel calendari

Tot i la unanimitat en la voluntat d'escoltar les explicacions d'Huguet, els partits no es posen d'acord amb la seva urgència. Podem ha demanat habilitar una Comissió extraordinària durant el mes de juliol perquè ja no hi ha espai en l'ordre del dia en les dues comissions programades en el període actual. La decisió pertany a la presidenta de la Comissió, Conxa Obrador.

Fonts de la formació dels cercles han assenyalat a l'ARA Balears que el PSIB ja hauria expressat la voluntat de demorar les compareixences fins al mes de setembre. Obrador ho ha negat tot assenyalant que la decisió encara no està presa. Socialistes i ecosobiranistes s'havien mostrat reticents a la compareixença quan es va conèixer la detenció dels professors Pablo Escribá i Xavier Busquets.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF