Macià Manera serà homenatjat dissabte 22 de juliol a Montuïri

L'acte es durà a terme a l'esplanada del Museu de Son Fornés a partir de les 22 hores

Montuïri acollirà un acte de record al seu veí històric independentista mallorquí  Macià Manera, que finà el mes de gener d'enguany a 54 anys. Per a aquest dissabte,  22 de juliol, amics i familiars organitzen un homenatge en el qual participaran artistes i polítics d'arreu dels Països Catalans.

L'acte es durà a terme a l'esplanada del Museu de Son Fornés de Montuïri (devora la rotonda que mena a Sant Joan) i començarà a partir de les 22 h. Hi intervindran representants de diferents organitzacions, com Anna Gabriel (diputada de la CUP), Agustí Cerdà (exdiputat valencià al Congrés dels Diputats) i  Mateu Matas 'Xurí' (president d'Esquerra Republicana de Mallorca). També hi parlaran Xesc Manera (germà de Macià) i Joan 'Collet' (amic).

Així mateix, hi haurà actuacions dels glosadors Maribel Servera i Macià Ferrer Noto i dels músics Pau Alabajos, Biel Majoral, Toni Nicolau, Al-Mayurqa, Pere Figueres, Vers Endins, Marcel Pich, Xeremiers Pau i Càndid, Pep Toni Rubio i Titot i David Rosell. L'acte serà presentat pels actors Miquel Gelabert i Maria Bauçà. A partir de mitjanit es realitzarà un concert de rock amb el grup Brams i els conjunts locals Blues Destroyers, Fonoi i IndiGests.

Macià Manera fou un lluitador independentista. Va fer tres estades a Nicaragua, on exercí de voluntari brigadista. Entre altres fets destacats, Manera fou qui, en nom del Moviment de Defensa de la Terra, va demanar els permisos per celebrar el 31 de desembre de 1987 la primera manifestació que es va convocar per commemorar l'arribada del rei En Jaume a Mallorca, que, trenta anys després, encara se celebra. El 21 de juliol de 1989 fou detingut per la policia espanyola, torturat i empresonat durant tres anys. Aquesta situació va generar el rebuig de bona part de la societat mallorquina, que es manifestà en diverses ocasions per exigir-ne la llibertat.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF