TRIBUNALS

CAS NÓOS

Hisenda assegura que la infanta no havia de tributar per Aizoon

Acaba la prova pericial 6 mesos després de l'inici del judici

Els perits de l'Agència Tributària s'han tornat a asseure aquest dimecres davant la Secció Primera de l'Audiència Provincial que jutja el cas Nóos. Els tres experts han assegurat que Cristina de Borbó no generà rendes per treballar a la societat Aizoon, que comparteix amb el seu marit, Iñaki Urdangarin, i per tant no havia de tributar per aquesta entitat.

La representació processal de la infanta ha demanat als experts si detectaren cap rendiment computable com a feina de la germana del rei Felip VI, en la societat Aizoon, que hagués suposat una obligació tributària. I els tres inspectors especialitzats en tributs  han contestat que no.

Tot i que la Fiscalia no acusa Cristina de Borbó, l'acusació popular, representada per Manos Limpias, sí que creu que fou cooperadora en els presumptes delictes fiscals que va cometre el seu marit, Iñaki Urdangarin, i de moment manté l'acusació contra ella.

Aquest dijous està previst que acabi la prova pericial del judici que començà dia 11 de gener. A més, tot està a punt perquè l'endemà,  aquest divendres, els acusats es tornin a asseure obligatòriament a la banqueta, inclosos la infanta i el seu marit, per escoltar les conclusions de cada part personada en el procés. Després només quedaran els informes, que es preveuen llargs, i no és necessari que els acusats estiguin presents. Llavors, només quedarà el torn de darrera paraula. 

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF