Hila fa costat a la creació d'un servei per assistir famílies en casos de divorci

Es compromet a negociar aquesta iniciativa amb el Consell de Mallorca i el Govern amb l'objectiu de desenvolupar tasques preventives i de seguiment 

El batle de Palma, José Hila, s'ha compromès aquest dijous a fer costat a la creació d'un servei d'assistència per proporcionar assessorament terapèutic, atenció als menors i ajudar a reestructurar la relació entre pares i fills en casos de crisis familiars com divorcis i separacions.

Hila intervindrà amb el Consell de Mallorca i el Govern per a l'engegada d'aquest servei, segons ha manifestat durant la reunió que ha mantingut amb la junta directiva de l' Associació Espanyola d'Advocats de Família (AEAFA).

La reunió del batle amb els representants d'aquesta entitat, que presideix la lletrada mallorquina María Dolores Lozano, ha tingut lloc amb motiu de la celebració avui i demà a Palma d'unes jornades a les quals acudeixen més de 150 advocats especialistes en dret de família, jutges i fiscals.

Malgrat no disposar de competències en la matèria, Hila ha expressat la seva ferma disposició a negociar amb el Consell de Mallorca i el Govern balear per a l' engegada d'aquest servei, que desenvoluparia tasques preventives i de seguiment.

Hila ha assegurat que, com a batle, rep "molts pares i mares" als quals han retirat la custòdia compartida i se senten desemparats. Al seu parer, creu que és necessari "emprendre  actuacions de prevenció i seguiment per a les famílies".

Durant la trobada, la presidenta d'AEAFA, María Dolores Lozano, ha explicat al batle la necessitat de disposar de professionals especialitzats en el dret de família, una matèria que ha qualificat "d'una importància cabdal".

"Les persones que s'enfronten a un procés de divorci, separació, nul·litat o a una ruptura de parella de fet s'hi juguen aspectes tan fonamentals com el temps d'estar amb els seus fills, la seva economia mensual o la destinació del seu habitatge familiar", ha detallat Lozano.

Ha insistit que assessorar-se en cas de conflicte, recorrent a professionals especialitzats, és sinònim de garantia tant en un procediment contenciós com en el de mutu acord.

EDICIÓ PAPER 09/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF