POLÍTICA MUNICIPAL

Hila, nou líder del PSOE a Palma

El seu objectiu és que l’esquerra hi governi durant 4 anys més “com a mínim”

L’exbatle i actual regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palma, José Hila, va ser triat ahir al matí nou secretari general dels socialistes de Palma amb el suport del 96% dels delegats presents a la cloenda del setè congrés de la formació, a la qual va assistir la secretària de Cohesió Social del PSOE i batlessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon. Substitueix així Aina Calvo al capdavant del partit a la capital balear.

“Avui obrim un nou temps en el qual apostam per un partit d’esquerres, unit, sense complexos, fort, participatiu i que lluitarà per obtenir el suport de la majoria social el 2019 i liderar un govern municipal de canvi amb més força i amb la batlia els quatre anys”, assegurà Hila, segons una nota de la formació que va recollir Efe.

“Volem governar, com a mínim, una legislatura més”, va dir qui ha estat batle entre 2015 i 2017, en virtut de l’acord de govern que fixava l’alternança de la batlia amb Toni Noguera, de MÉS per Mallorca.

José Hila es va marcar com a objectiu que “Palma sigui una ciutat d’oportunitats per a la ciutadania, que garanteixi el dret a l’accés a l’habitatge i que recuperi la dignitat dels barris”.

Referència a Rodríguez

Hila també es referí als rivals polítics. Assegurà que l’exdirigent del Partit Popular de Palma José María Rodríguez “ja és més a prop de la presó que del govern municipal”, en al·lusió a la seva implicació en causes que investiguen possibles casos de corrupció en la Policia Local.

Per la seva banda, la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, va defensar que els socialistes de Ciutat surten d’aquest setè congrés “amb més fortalesa, unitat i capacitat d’interlocució amb l’esquerra real de Palma”. Armengol va agrair a l’exbatlessa Aina Calvo i al seu equip la tasca dels darrers anys “en moments difícils” al capdavant de la federació de Palma, i es va referir a la nova executiva com a “dones i homes amb il·lusió i coratge perquè el socialisme de Palma arreli més fort”. L’objectiu, segons la líder socialista i també presidenta del Govern balear, és que l’any 2019 els socialistes tinguin la possibilitat de governar Palma “amb més força i amb més facilitat”.

Armengol va lloar el treball d’Hila al capdavant de Cort en aquests dos anys, en els quals, segons la socialista, ha transformat la ciutat “posant al mateix nivell totes les barriades”.

A la nova Comissió Executiva, a part del mateix Hila com a secretari general, hi figuren, entre d’altres, el sotssecretari general, Óscar Cereijo; la secretària de Proximitat i Barris, Carmen Palomino, i el secretari de Coordinació i Administració, Francisco Ducrós.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF